Into the Wild

En man jagar vilda hästar.

22-årige Christopher McCandless har precis avslutat sina collegestudier och har en lovande framtid inom räckhåll.

Men istället för att välja en framgångsrik yrkeskarriär, bestämmer han sig för att vända sitt priviligerade liv ryggen och ge sig ut i vildmarken. Det han får uppleva förändrar honom för alltid. Den i början vilsne sökaren McCandless blir med tiden en ikon för många unga. Men vem var han egentligen? En heroisk äventyrare eller en naiv idealist, en 1990-talets variant av Henry David Thoreau eller bara en ur Amerikas förlorade generation, en modig risktagare eller en tragisk figur?

USA, 2007. 147 min. Regi: Sean Penn. Från 7 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

24 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer