Pleasantville

Svartvit bild på en man och en kvinna vid ett middagsbord.

När David och hans syster Jennifer slåss om fjärrkontrollen råkar de hamna i en såpopera från 1950-talet.

I Pleasantville är allt svart och vitt; alla är lyckliga och alla har sin givna plats. Tills allting en dag förändras.

USA, 1998. 124 min. Regi: Gary Ross

Husmoderns tid

Filmen visas i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid. En utställning där vi tillsammans med konstnären Petra Hultman tittar närmare på ideologin och aktörerna som formade ett kvinnoideal som fortfarande inte går att sopa under mattan. Dessutom kan hela familjen tillsammans uppleva hur husmodern levde på 50-talet.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

22 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer