Heart of a Dog

En hund fotograferad uppifrån.

Trollbindande vackert om kärleken till sin hund. I ett trollbindande vackert kollage berättar Laurie Anderson om sin allra finaste vän, hunden Lolabelle.

Längs vägen utforskar hon stora frågor om samhällets förhållande till livet, döden samt den ovillkorliga kärleken. Anderson är mest känd som musiker och var från 2008 gift med Lou Reed fram till hans bortgång 2013. Hennes rörande film fungerar som en meditativ eftertanke kring vad det egentligen innebär att vara en såväl kroppslig som andlig varelse i vår ovisst komplexa värld.

USA, 2015. 75 min. Regi: Laurie Anderson

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

29 juni 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer