Miraï, min lillasyster

En tecknad bild på ett barn med en bebis bredvid sig.

Fyraårige Kun har precis fått en lillasyster. Den nyfödda Mirai blir föremål för föräldrarnas odelade uppmärksamhet medan Kun själv tycks hamna längst ned i familjehierarkin, möjligtvis med undantag av taxen Yukko.

Men allt tar en magisk vändning när han genom en förtrollad trädgård träffar sina äldre släktingar som yngre och tas på flera överraskande äventyr med sin äldre lillasyster från framtiden. ”Mirai” är en alldeles bedårande skapelse som talar meningsfullt till barn och vuxna samtidigt. Oscars och Golden Globe nominerad för Bästa animerade film 2019.

Japan, 2018. 98 min. Regi: Mamoru Hosoda

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

23 juni 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.