Mannen på taket

Två män, den ena förefaller skadad och blöder från huvudet.

22 år och 38 Beck-filmer med Peter Haber till trots, kungen av Sjöwall/Wahlöö-filmatiseringar är och förblir Mannen på taket.

Med en Guldbagge för Bästa film, fem getingar i Expressen, pressord som ”Detta är en av Sveriges bästa filmer genom tiderna” (Orvar Säfström i Filmkrönikan) och lika starka lovord utomlands (Carl Gustaf Lindstedt fick till och med en fanklubb i Indien tack vare filmens succé!) är Bo Widerbergs thriller fortfarande oöverträffad av filmer i deckargenren i deckarlandet nr 1.

Land: Sverige 2976

Regi: Bo Widerberg

Tid: 110 minuter

Åldersgräns: 15 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

29 mars 2020

40 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.