En kvinnas val

Närbild på en kvinna i hijab.

Maryam älskar sitt arbete som läkare på ett litet sjukhus på den saudiska landsbygden även om det finns manliga patienter som vägrar att behandlas av henne.

När hon blir inbjuden till en läkarkonferens utomlands känner hon sig glad och bekräftad. Men det vänds snabbt till besvikelse när myndigheterna kräver medgivande från hennes pappa, som råkar vara bortrest. Frustrerad och arg, bestämmer sig Maryam för att ta saken i egna händer. Med hela det patriarkala styret emot sig anmäler hon sig som kandidat i det åstundande kommunvalet. (Folkets Bio)

En ny film av regissören bakom publiksuccén Den gröna cykeln. Tävlade i Venedig för Guldlejonet.

Land: Saudiarabien 2019

Regi: Haifaa al-Mansour

Tid: 101 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

15 mars 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

OBS: Filmen visas vid två tillfällen. Köp biljett till rätt visning.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.