Give Me Liberty

Två män sitter i en soffa som står utomhus.

Vic kör färdtjänst i Milwaukee, USA:s mest segregerade stad. Varje morgon väntar kunderna på skjuts. Men det är inte bara de äldre och funktionsvarierade som räknar med Vic.

Mellan körningarna måste han hindra sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, rädda en diabetiker från att hamna i koma och köra alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Så bryter det ut kravaller. Medan chefen skriker att Vic missköter sitt jobb, skriker alla andra efter hjälp. De räknar med Vic – och Vic har aldrig hjärta att säga nej.

En munter, rörande och livsbejakande komedi som bland annat visats i tävlan på Sundance Film Festival och i kritikerveckan i Cannes.

Land: USA 2019

Regi: Kirill Mikhanovsky

Tid: 119 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

04 mars 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

OBS: Filmen visas vid två tillfälle, köp biljett till rätt tillfälle.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.