Les Misérables

Tre män med skottsäkra västar.

Stéphane är en polis från Cherbourg som ansluter till polisstyrkan i Montfermeil, en förort till Paris.

Hans nya kollegor Gwada och Chris använder vilka metoder som helst för att upprätthålla ordningen i området. Stéphane ser snabbt spänningarna som finns i området mellan de rivaliserande gängen. När gruppen under ett ingripande blir filmade av en drönare riskerar detta att vara gnistan till en betydligt större konflikt med konsekvenser för hela Frankrike.

Les Misérables belönades med juryns pris i Cannes. Filmen är utvald som Frankrikes Oscarsbidrag 2020 .

Land: Frankrike 2019

Regi: Ladj Ly

Tid: 102 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

12 februari 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

OBS: Filmen visas vid två tillfällen, köp biljett till rätt visning.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.