Amazing Grace

En kvinna sitter bakom ett piano och en man hjälper henne med något.

Året är 1972, och efter 11 raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles.

Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum Amazing Grace. På plats finns även Oscarsvinnande regissören Sydney Pollack, anlitad att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu - 47 år senare, får de se dagens ljus. Amazing Grace är en upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor - en omistlig lisa för själen.

Land: USA 2018

Regi: Sydney Pollack

Tid: 87 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

17 november 2019

80 kronor

Biljetter köps enklast via Nortic, men finns även att köpa i museets reception.

» Biljetter till Amazing Gracelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.