Sorry We Missed You

En familj sitter runt ett bord

Ken Loach är efter succén Jag, Daniel Blake tillbaka med ännu en gripande, stark film om vanliga människors kamp för en dräglig tillvaro.

Ända sedan Ricky och Abby gifte sig och bildade familj har de velat ge sina barn en trygg uppväxt, helst i eget hus. Nu har dottern Liz hunnit bli elva, sonen Seb är sexton och husdrömmen känns mer avlägsen än någonsin. För att slippa fler underbetalda ströjobb skaffar Ricky en skåpbil, i förhoppningen att budkörningar ska ge bättre inkomst. Men snart förstår han att uppdragsgivarens snåriga regelverk är uttänkt för att förarna ska utnyttjas och skuldsättas. Ricky och Abby tvingas ständigt arbeta allt hårdare, samtidigt som barnen alltför många kvällar lämnas ensamma hemma. Seb börjar undvika sitt hem och dras till fel kompisar, och trots att Abby och Liz försöker medla drabbar han till slut samman med sin frustrerade, temperamentsfulla pappa.

Land: Storbritannien 2019

Regi: Ken Loach

Tid: 100 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

13 november 2019

80 kronor

Biljetter köps enklast via Nortic, men finns även att köpa i museets reception.

» Biljetter till Sorry We Missed Youlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.