Flykten från DDR

Fyra personer i en verkstadsliknande lokal.

Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.

I hemlighet ägnade de lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong i källaren för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. En våghalsig plan där både förberedelserna och själva färden satte allas liv på spel. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir familjens plan en kamp mot klockan där varje sekund räknas. Flykten från DDR är en andlöst spännande film med stark 1970-talsatmosfär som gjort stor publik- och kritikersuccé i Tyskland.

Land: Tyskland 2018

Regi: Michael Herbig

Tid: 125 minuter

Åldersgräns: 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

06 november 2019

80 kronor

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.