Edie

En kvinna ligger på marken med utsikt över ett fjällandskap.

83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv, pratet om ålderdomshemmet och packar sin vandringsryggsäck.

Edie ger sig ut på äventyr för att besegra det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland. En härlig film om att ta vara på den tid man har, och göra det mesta av den. Skådespelerskan Sheila Hancock, som spelar Edie, blev också den äldsta personen att bestiga Mount Suilven – på riktigt!

Land: Storbritannien 2018

Regi: Simon Hunter

Tid: 102 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

30 oktober 2019

80 kronor

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.