Röda Korsets internationella arbete

Sara Fridlund var delegat för internationella rödakorskommittén (ICRC) 2008-2014 och var på långa uppdrag i Afghanistan, Irak, DR Kongo och ett kort uppdrag i Ukraina 2014 i samband med konflikten som började där då. Här berättar hon om sina uppdrag och sitt arbete i Röda Korset.

Sara har hela tiden arbetat med ICRCs skyddsverksamheter, i lite olika form i olika länder. Det har inneburit arbete med efterforskning och familjeåterförening, besök till fängslade, samt arbete till skydd av civilbefolkningen vad gäller dialog med civila och väpnade grupper/styrkor, dokumentation av krigsbrott samt utbildning kring krigets lagar. Sara ska prata om denna internationella verksamhet, koppling till det som görs i Sverige samt ta med en del personliga betraktelser och erfarenheter från sina uppdrag. Idag är Sara "hemma" igen på avdelning Vård där de bl.a. har behandlingscenter för krigsskadade och torterade. Hon arbetar mycket med externt arbete kring påverkan och samverkan med myndigheter och andra aktörer i Sverige och internationellt.

Evenemanget är en del av Framtidsveckan 2019. Se hela programmet på deras webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

19 september 2019

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Gratisbiljetter hämtas i Regionmuseets entré. Bokade men ej avhämtade biljetter släpps 15 minuter innan föreläsningen.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.
Logotyp för Röda Korset