Green Book

Två män sitter i en bil.

År 1962, när utkastaren Tony "Lip" Vallelonga är tillfälligt arbetslös, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern.

Dr. Shirley är välutbildad och en hyllad musiker medan Tony är en jordnära vanlig man med en egenskap att hamna i trubbel. Först har de mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de befinner i en värld som ser ner på dem båda - och där börjar en oväntad vänskap.

Land: USA 2018

Regi: Peter Farrely

Tid: 130 minuter

Åldersgräns: från 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

05 augusti 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.