Cykeltjuven

En man och en pojke sitter på en trottoar,

I efterkrigstidens Rom möter vi Antonio, en hederlig karl som tvingats till arbetslöshet under två år. Men så får han oväntat jobb som filmaffischklistrare, under villkoret att han håller sig med egen cykel.

Efter att ha pantsatt det sista av värde i familjens hem beger han sig stolt ut tidigt på morgonen tillsammans med sin son. Rita Hayworth blickar lockande ner från den färdigklistrade affischen när katastrofen är framme. Någon stjäl cykeln. Bland trängseln på trottoarer och torg inleds den desperata jakten inför ansiktena på tusentals likgiltiga människor. Sakta inser de att de bara har varandra att lita på i sitt sökande efter cykeln, som innebär skillnaden mellan svält eller bröd, mellan liv och död.

Tid: 87 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

01 augusti 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.