A Beautiful Mind

En man tittar ut genom en fönsterruta. På rutan står det matematiska uträkningar.

A Beautiful Mind är den sanna och mycket gripande historien om nobelpristagaren i ekonomi, John Forbes Nash Jr.

Filmen utspelar sig mestadels under 50-talet där Forbes Nash Jr. formulerade sin matematiska teori den så kallade Game theory, som han 40 år senare skulle tilldelas Nobelpriset för. Trots att vi idag ser honom som ett av de största matematiska genierna under vår tid, klassades han som schizofren av sin samtid.

Land: USA 2001

Regi: Ron Howard

Tid: 135 minuter

Åldersgräns: Från 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

22 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.