Matrosen och stjärnan

En man med sjömanskläder.

Franske matrosen Querelle anländer till hamnstaden Brest och börjar frekventera ett udda horhus.

Han upptäcker snart att den kvinnliga ägarens älskare är hans bror Robert, som även vill att Querelle ska börja sälja opium han har med sig. Rainer Werner Fassbinders film, efter Jean Genets Matrosen och stjärnan, med Brad Davis, Franco Nero och Jeanne Moreau blev hans sista och mest omdiskuterade film och en av hans mest egensinniga.

Tid: 108 minuter

Åldersgräns: 15 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

11 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.