Ploey – vinteräventyr

En tecknad fågelunge.

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey missar avfärden och blir ensam kvar.

Han bestämmer sig då för att gå över “islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen. Under sin resa blir han vän med den majestätiska fågeln Giron. Tillsammans får de två följeslagarna använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna i den arktiska vintern, så att Ploey äntligen får återse sin familj.

Tid: 83 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

09 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.