Kramer mot Kramer

En man och en kvinna står i en korridor och pratar

Den unge familjefadern Ted Kramer, spelad av Dustin Hoffman, älskar sin familj och sitt arbete, där han tillbringar det mesta av sin tid.

En kväll när han kommer hem sent från arbetet råkar han i gräl med sin fru Joanna (Meryl Streep) om detta. Det slutar med att hon lämnar honom, så han får själv ta hand om deras 6-årige son. Nu måste Ted ensam klara av att vara far och samtidigt hantera pressen från en hektisk karriär. Men just när Ted börjar få ordning på sin tillvaro, och faktiskt känner sig som en ansvarsfull far, återvänder Joanna. Och nu vill hon ha sin son tillbaka.

Land: USA 1979

Regi: Robert Benton

Tid: 100 minuter

Åldersgräns: Från 11 år

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

08 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.