Storstadshamn

Svartvit bild på en man i skinnjacka, bakom honom står flera män.

Exboxaren Terry Malloy kunde ha blivit mästare, men sliter nu för fackföreningsbossen Johnny Friendly i hamnen som kontrolleras med gangstermetoder.

Terry drabbas av skuldkänslor när han orsakar en upprorisk arbetares död. Men det ska till kärleken från den döde arbetarens syster, Edie för att få Terry att inse hur djupt han har sjunkit. När Terrys kriminelle bror Charley blir brutalt mördad startar Terry sin egen kamp för att krossa Friendlys gangstervälde.

Land: USA 1954

Regi: Elia Kazan

Tid: 108 minuter

Åldersgräns: Från 15 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

01 juli 2019

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna släpps/säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter finns på Filmmuseet.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.