Spansk afton med Christianstads Motettkör

Christianstads Motettkör texter av Federico Garcia Lorca och Café Miró serverar spanska rätter, en helkväll i spanskt tecken.

Våren 2019 presenterar Christianstads Motettkör ett nytt spännande konsertprogram med fokus på texter av den spanske poeten och dramatikern Federico Garcia Lorca, som levde och verkade i början av 1900-talet. För kör a capella är hans mest sjungna dikter komponerade av Einojuhani Rautavaara i Suite de Lorca, och dessa dramatiska stycken får vi höra Motettkören framföra liksom Martin Bagges kompositioner på andra Lorca-dikter.

För att riktigt lyfta fram den spanska karaktären i programmet har vi engagerat gitarristen Claes Ottelid, som är lektor vid musikhögskolan i Malmö liksom Motettkörens dirigent Lena Ekman Frisk. Claes Ottelid ackompanjerar kören i ett verk av Mario Castelnuovo-Tedesco: Romancero Gitano. Förutom dessa godbitar kommer Claes Ottelid att framträda med sin flamencogitarr i några solosånger med texter av Lorca. Starka känslor, eldiga toner och laddade berättelser utlovas denna afton.

Meny och platsbokning

För att boka ett bord under Spansk Afton köper du en mat- och dryckesbiljett. Biljetterna säljs i Regionmuseets reception. I mån av plats finns även mat- och dryckesbiljetter till salu på plats.

• Paella med sås, vitlöksbröd och en lättdryck – 99 kronor
  • Paella med sås, vitlöksbröd och ett glas vin eller starköl – 139 kronor

Paellan gå även att få som vegetarisk.

25 maj 2019

Regionmuseet

Kulturnatt Kristianstad 24–25/5

Regionmuseet och Kristianstads konsthall
24/5 11–22
25/5 11–22
Öppet i samband med filmvisningar

Logotyp för Kulturnatt Kristianstad.