Spännande kortfilmer

Ta chansen att se fängslande kortfilmer på bio.

Filmmuseet har tillsammans med Kristianstads filmstudio valt ut spännande och fängslande kortfilmer, tag chansen att få se dem på en biograf. Mer information om vilka filmer kommer.

Kortfilmerna visas Nonstop på Filmmuseet mellan 19.00-21.30.

Kortfilmspaket med nya svenska kortfilmer.

ZLATAN I ALPERNA av Monne Lindström (15 min.) Svenska, otextad

Zlatan är trött på offentligheten och har åkt på skidsemester, men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Filmen är en animerad saga om vad som kan hända när givna förutsättningar byts ut och nya spelregler uppstår.

THE AVERAGE av Iris Smeds (14 min.) Engelska med svensk text

The Average är en film om strävan efter medelmåttighet. Vi får följa en kvinna iförd Dalis smältande klockor, en tusenfoting som går itu, en TV-hallåa och en författare som bråkar om kollektivets separation, och en Ikaros som inte längre vill brinna.

DARK CHAMBER av Ottó Bánovits (6 min.) Svenska, otextad

Dark Chamber är en rekonstruktion av en sann händelsen då 71 illegala flyktingar dog i en lastbil vid en gränsövergång någonstans i Europa. Filmen använder sig av Camera obscura för att skapa indirekta representationer av händelsen.

THE BEAR av Johannes Stjärne Nilsson (7 min.) Norska med svensk text

En karriärkvinna tröttnar på att vara människa, skaffar sig en björnkostym och emigrerar till vildmarken. När civilisationen hinner ikapp henne måste hon välja vilken värld hon ska tillhöra.

Total längd cirka. 55 min.

Medarrangör

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.

24 maj 2019

19.00–

Fri entré, men begränsat antal platser

Kulturnatt Kristianstad 24–25/5

Regionmuseet och Kristianstads konsthall
24/5 11–22
25/5 11–22
Öppet i samband med filmvisningar

Logotyp för Kulturnatt Kristianstad.