Sara Lund inviger Vi & Dom

Sara Lund, inspiratör, entreprenör, transvestit inviger vår utställning Vi & Dom, en utställning om hatbrott.

Någon begår ett brott mot en eller flera personer, bara för att de tillhör en viss grupp. Det kan vara romer, homosexuella eller personer med annan etnisk bakgrund. Hat, rädsla eller fördomar ligger bakom. Sådana brott kallas hatbrott. Vi & Dom visar på olika former av förtryck och hat som finns i samhället.

Här invigs utställnignen av Claes Schmidt, inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef blev känd som "Sara Lund" över hela landet när han "kom ut" som transvestit 2003. Claes föreläser alltid som "Sara". Dels för att han är transvestit, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka.

Efter invigningen kommer Sara Lund kl 15 att hålla ett föredrag i hörsalen med titeln Från man till människa.

Utställningen

03 mars 2019