Föredrag med Lena Willhammar

En svartvit närbild på en kvinna med kort krulligt hår.

Lena Willhammar är konstnär och keramiker, bosatt i Åhus. Här kommer hon berätta om sitt samarbete med Daniel Berlin.

Lena Willhammar är konstnären, keramikern och formgivaren som rör sig i gränslandet till det brukbara, med lekfull enkelhet men ändå helt seriöst. Willhammar är bekväm i skalan mellan offentliga konstuppdrag och samarbeten med olika aktörer. Det personliga i Lena Willhammars konstnärliga uttryck är tydligt. Med tumavtryck ger hon sina föremål något eget och unikt, som en yta för att få ett stadigt grepp men även som en plats att vila i.

Under en lång karriär har hon de senaste åren mest gjort sig känd för sitt samarbete med en av Sveriges främsta kockar, Daniel Berlin och hans restaurang i Skånes Tranås. Ett samarbete där Lenas keramik bidrar till att förstärka upplevelsen hos de som besöker Daniel Berlins restaurang, en restaurang som i nuläget har två stjärnor i Guide Michelin.

2018 tar detta samarbete henne vidare till uppdrag i Stockholm och New York där Lena Willhammars keramik i nya uttryck möter mat och människor.

Lena Willhammar f. 1952, utbildad vid Capellagården på Öland, Forums målarskola i Malmö och Nyckelviksskolan i Stockholm. Hon flyttar sin verkstad från Falun till Åhus 1992 och arbetar med bruks- och konstkeramik i stengods, även skulpturala objekt.

08 november 2018

18.30

Konsthallen

Fri entré

Arrangör

Logotypen för Konsthallens vänner Kristianstad