Kombuchaworkshop

Till höger en bildskärm som visar en burk med brun vätska. Till vänster behållare med vätskor som står på en hylla på väggen.

Vad är egentligen kombucha och vad är skillnaden mot läsk? Vi lär oss mer om den nya innedrycken.

Vilken sorts används och hur skiljer de olika teerna sig åt? Hur kan jag påverka smaken på min kombucha. Vi lär oss om sockrets roll och hur det reagerar med bakteriekulturen.

Vad är det som gör kombucha nyttigt? Dessutom är det en utmärkt ersättare till vinäger i matlagning. Vi kommer prata om olika sätt där kombucha används i matlagning och vi gör en vinägrett och lite annat som bereds med hjälp av kombucha.

Workshopen kommer i huvudsak att hållas på engelska.

30 september 2018

14.00

Regionmuseet

Fri entré

Medarrangör

Logotyp för Folkuniversitetet.

Öppettider

september–maj:
tisdag–fredag: 12.00–17.00
lördag–söndag: 11.00–16.00

juni–augusti:
alla dagar klockan 11.00–17.00

Lov & helgdagsöppet