Åhus Akvavit – resultatet av ett hantverk

Närbild på en man som luktar ner i ett glas.

Per Hermansson, Master Blender på The Absolut Company berättar om samt erbjuder provning av den helt nya Åhus Akvavit.

I Åhus har det destillerats kryddor och sprit i över 100 år och under många år gjordes all svensk akvavit i vårt destilleri byggt 1906. Absolut Company är stolta att återigen kunna presentera en svensk akvavit och bjuda på resultatet sitt hantverkskunnande.

Åhus Akvavit är en modern akvavit, den är aromatisk, fräsch och frisk med en kryddig ton av kummin och fänkål, följt av ett friskt inslag av rosmarin och citrus.

Absolut Companys Master blender Per Hermansson berättar om hur han arbetar med att ta fram en ny smak. Det blir även provsmakning. Nastaran Soultani, Head of marketing, sales and innovation of Åhus Akvavit, kommer att presentera företaget och hur de arbetar.

Från klockan 18.00 finns det möjligt att se utställningen Odla drickbart, då finns även utställningens lokala producent, Anna Hadders på plats och svarar på frågor.

I samband med Odla drickbart

25 september 2018