Temadag – Öl, malt och humle

Glasburkar med malt och humle.

Tillsammans med Smaka på Skåne bjuder vi in till temadag om öl och skånska råvaror.

Vi vill öka kunskapen och främja användandet av skånskodlade ingredienser som kornmalt, humle, vete, råg och bär.

Deltagare är ölbryggare, odlare, förädlare och studenter vid nya YH-utbildningen för bryggare.

Under dagen kommer vi att lära oss mer om skånsk humle och malt och i workshops diskutera samarbeten mellan odlare och producenter och hur den skånska ölen kan få en egen terroir.

Program för dagen

11.30 – 13.00

• Möt kocken Titti Qvarnström som pratar om öl som smaksättning till mat. Titti är den första kvinnan i Sverige som fick en stjärna i Guide Michelin.
  • Testa skånsk humle och malt tillsammans med bryggaren Jakob Thomsgård, och humleodlaren David Öman på Korngården och Kornheddinge BryggeriKompani.
  • Växtförädlare Kimmo Rumpunen berättar om bär, druvor och frukt i öl.

Biljetter till föreläsningen kan bokas i museets reception.

14.00 – 14.45

Ölprovning och ölsnack med Charlis brygghus. Pris 250 kr.

15.00 – 15.45

Ölprovning och ölsnack med Klackabackens bryggeri. Pris 250 kr.

Om dagen

Temadagen är öppen för ölintresserade besökare på museet
och arrangeras inom ramen för Smaka på Skånes projekt Pilot Dryck i samarbete med Skånes Dryckesproducenter och SLU. Dagen arrangeras även i samband med vår utställning Odla Drickbart.

15 september 2018

11.30–