En bra vecka för demokratin

En avslöjande och humoristisk skildring av vårt samhällssystem, med Almedalsveckan som spelplats. Filmen introduceras av regissören Cecilia Björk och producenten Axel Danielson.

Filmen är en studie av hur politik saluförs i ett mediesamhälle där uppmärksamhet är hårdvaluta. Efter filmen följer ett samtal om filmen och som avslutning på arrangemanget blir det ett samtal över vårt samhälle och demokratin.

Regissörens kommentar

Målet med filmen har varit att skapa ett tidsdokument över vårt samhälle och demokratin. Jag ville filma i Almedalen för att det är en förtätad plats där strukturer blir synliga och möjliga att fånga. Jag ville leta nya bilder av politik, bortom livesändningar, debatter och dramatiska utspel, och på så sätt ställa ett antal frågor: Hur formas samhället av de bilder media producerar? Vilka egenskaper och handlingar premieras i ett mediesamhälle? Vilka förutsättningar skapar vi för vår demokrati?

Trailer

Om regissören

Cecilia Björk är född 1981 i Härnösand. I sina filmer vill hon kartlägga platser där makt koncentreras. Hon har tidigare arbetat inom kommunikation och media, samt med casting och rådgivning på flera av Plattform Produktions projekt såsom Hopptornet och Extramaterial. Hennes kortfilm Saliga handlar om ett frikyrkligt sommarläger på västkusten och hade premiär på Göteborgs filmfestival 2014. En bra vecka för demokratin är hennes första långfilm.

26 augusti 2018

14.00

Filmmuseet

Fri entré

Gratisbiljetter hämtas i Regionmuseets reception en vecka innan arrangemanget.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.