Whose Streets? – dokumentär

Bild över en demonstration. Mitt i bilden en kvinna med megafon och ett barn som kramar henne. På skyltarna står texter som Black Lives Matter.

Vem tillhör egentligen gatorna? Michael Brown, Trayvon Martin och Ezell Ford är blott tre exempel på att det knappast är unga svarta män, i alla fall.

I ”Whose Streets?” ges en unik inblick i Black Lives Matter-rörelsen, kampen för rättvisa, mot den institutionella rasism som orsakat att deras bröder och systrar inte kan gå säkra på deras egna gator.

Land: USA

Regi: Sabaah Folayan & Damon Davis

Tid: 90 minuter

Åldersgräns: 11 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

30 juli 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet