Det var en gång i Tyskland

Män i en fabrik.

Frankfurt, 1946. David Bermann och hans judiska vänner har lyckats fly nazisterna och drömmer om att resa till Amerika.

Den smarta affärsmannen kommer på en idé: fina sängkläder perfekt paketerade med en underhållande historia och går från hus till hus och uppvaktar hemmafruar med vackra ord tills de rodnande damerna inte kan stå emot de eftertraktade varorna. Affärerna blomstrar och en ny ljus framtid skådar i horisonten. Men så dyker frågor om Bermanns förflutna upp till ytan.

Land: Tyskland 2017

Regi: Sam Garbaski

Tid: 102 minuter

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

25 juli 2018

60 kronor

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet