En alldeles särskild dag

En man står på ett bord, pratar med en kvinna som står på golvet.

Den 8 maj 1938 var en alldeles särskild dag. Det var dagen då Hitler besökte Mussolini i Rom.

Medan hemmafrun Antoniettas make och barn är ute och deltar i paraden, tvingas hon själv stanna hemma med sina hushållssysslor. Men på andra sidan gården ser hon Gabriele, en antifascist vars värme smittar av sig på omgivningen. Antoinetta och Gabrieles dag blir sannerligen en alldeles särskild dag.

Tid: 110 minuter

Åldersgräns: från 11 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

20 juli 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet