Il Postino

En man med cykel tittar ut över havet.

Mario är en försynt man runt fyrtio som är förälskad i byns vackraste kvinna, servitrisen Beatrice.

Men han är alldeles för blyg för att berätta det för henne. När den store poeten Pablo Neruda som befinner sig i exil i Italien i början av 50-talet, flyttar till den vackra ön anställs Mario som hans personliga postiljon. Mellan de två udda männen växer en varm vänskap fram. Och vem vet, kanske kan Neruda hjälper Mario att hitta de rätta orden för att fånga Beatrice intresse - och hjärta. Oscarbelönad för bästa musik. Oscarnominerad för bästa film, bästa regi, bästa manliga huvudroll och bästa manus.

Tid: 114 minuter

Åldersgräns: från 11 år

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

13 juli 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet