The Party

En kvinna står och röker.

Janet har en liten tillställning för sina närmsta vänner för att fira sin nya roll i parlamentet. Allt går, nästan, som planerat tills hennes man Bill avslöjar två stora hemligheter som sparkar igång en serie händelser som påverkar alla i rummet.

Innan kvällen är över har glas krossats, pistoler riktats och blod spillts. Sally Potter har gjort en mycket underhållande och sanslöst rolig film.

Torsdagar under sommaren visar vi vårens favoriter. Bland de filmerna som lockade mest besökare under året så har vi valt ut några stycken. Denna gången The Party.

Land: Storbritannien 2017

Regi: Sally Potter

Tid: 71 minuter

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

Bildcredit

12 juli 2018