Kedi – dokumentär

Närbild på en katt.

En underbar skildring av Istanbul och de gatukatter som bor där och de människor som tar hand om dem.

Hundratusentals katter vandrar fritt omkring i storstaden Istanbul, och i tusentals år har de gått in och ut ur människors liv och bidragit till det som gör denna stad så unik. Här har katter alltid haft en speciell betydelse som rådgivare och bärare av lycka för stadens invånare.

Land: Turkiet

Regi: Ceyda Torun

Tid: 79 minuter

Åldersgräns: Barntillåten

Biljetterna säljs en vecka innan i Regionmuseets reception. Överblivna biljetter släpps i dörren.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och du har svårt att gå.

09 juli 2018

Medarrangör

Sommarfilmer

Under sommaren visar vi filmer på filmmuseet varje vardag. Hela programmet kan du se i kalendariet eller på Filmmuseets sida.

» Filmmuseet