Invigning – Odla drickbart

Författaren Sanna Töringe inviger Odla drickbart, sommarens utställning om att själv odla för att smaksatta dina drycker.

I alla tider har vi odlat för vårt husbehov, ibland mat och ibland som smaksättning på drycker. Odla drickbart berättar om kopplingen mellan drycker och växter, men även om vad odlingen betyder för människor.

Med eller utan alkohol blir drycker bättre om de kryddas av något som växt. Kanske har ni provat att göra saft av några spännande bär eller så har ni testat att krydda brännvinet med något oväntat. Efter invigningen kommer Sanna Töringe hålla ett föredrag i hörsalen. Där kommer hon berätta om likörer och glädje i att göra egna likörer.

Under invigningen finns det möjligheter att smaka på sortspecifik must från Boana gård och Kombucha från The Fermenting Jar.

Författaren Sanna Töringe har skrivit många barnböcker, kokböcker och trädgårdsböcker. Hon bor på Österlen och i södra Italien.

Hennes allra första bok, som kom ut 1994, heter Sannas likörbok. I den har hon samlat smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland.

Per Myrehed

17 juni 2018