Marina Mårtensson – konsert

En svartvit bild på en kvinna med stort krulligt hår och fräknar.

Singer & songwritern Marina Mårtensson återvänder till Kristianstad!

I samband med invigningen av utställningen Freckles spelar Marina Mårtensson på Regionmuseet tillsammans med några av Sloveniens främsta musiker: Miha Koren på bas, David Morgan på trummor och Miha Koretič på elgitarr. Tillsammans kombinerar dem musik av pop, jazz och soul.

Efter musikstudier på C4-gymnasiet i Kristianstad började Marina spela
tillsammans med professionella jazzmusiker i Stockholm, och bara ett par år senare kom hennes debutalbum Fences. År 2013 flyttade hon till Slovenien, där hennes familj har sina rötter, och hennes karriär har fortsatt att blomstra. Senast var hon en av finalisterna i den slovenska uttagningen till Eurovision Song Contest. Nu fokuserar hon på nytt material för ett tredje album, och kommer till Sverige med sitt band för att spela in nästa singel.

Bildcredit

Foto av Polona Kumelj

18 maj 2018

Regionmuseet