I kamp för vår rättmätiga plats

Ett standar för Kristianstadsavdelningen för rösträttskampen.

Suffragetterna i England, rösträttskvinnorna i Sverige – avskydda, hånade, utskrattade – Men de gav sig inte, de tystnade inte, och till slut nådde de sitt mål: Lika rösträtt för kvinnor och män. Nog är de värda att hedra - inte minst på den Internationella kvinnodagen 8 mars!

Disa Lundgren har tidigare berättat om "starka kvinnor" här i Kristianstad Anna Lundquist och Hulda Hansson - nu får vi följa andra starka kvinnors kamp för att hävda sin rätt i samhället!"

Disa Lundgren har varit Kristianstadsbo sedan 1964, adjunkt i engelska och svenska vid Läroverket/Söderportskolan och vid Nosabyskolan. I många år aktiv inom SACO och Lärarnas Riksförbund på olika nivåer. Engagerad i en del föreningar och litterära sällskap, bl a som ordförande i Gustaf Hellström-sällskapet. Har skrivit en bok om gymnasistföreningen Athenæum och ett antal artiklar för Gamla Christianstads årsbok.

Föredraget varar cirka 45 minuter.

08 mars 2018

Regionmuseet

Biljetter bokas visa museets reception, 044-13 52 45 under öppettider.

Samarrangemang

Ann-Sofie Adermark