Prideföreläsning – Ann-Christine Ruuth 

En kvinna som förefaller stå på scen och hålla ett föredag.

Från han till hon. Ann-Christines resa till sig själv.
eller
Tänk om kyrkoherden är trans?! Möt Ann-Christine Ruuth!
eller
Vet inte hur det känns att vara kvinna, vet bara hur det känns att vara jag.

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine.

Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv. Du får också veta hur transpersoner vill bli bemötta och hur en arbetsplats kan bli mer välkomnande för transpersoner.... Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också.

Ann-Christine Ruuth föreläser och fortbildar företag och församlingar över hela landet. För något år sedan gav hennes dotter Ester ut boken ”Min pappa Ann-Christine” vilket bland annat ledde till att de båda hamnade i TV hos Skavlan. I somras sände också SVT2 dokumentären ”Vägen till Ann-Christine”. Läs mer om Ann-Christine: www.acruuth.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

30 juni 2017

13.00

Regionmuseet

Fri entré

Arrangörer

Ett hjärta i regnbågsfärger.