Information om Corona/Covid-19

Ditt besök hos oss ska vara tryggt.
Vi arbetar aktivt med åtgärder för att hindra smittspridning. Följande insatser gör vi med anledning av Corona/Covid-19.

Regionmuseet i Skåne med Kristianstads konsthall håller öppet men ställer in alla programpunkter, fram till och med 31/12.

Observera att det innebär att vi också håller Filmmuseet stängt.

Drakborgen är stängd tills vidare.

Besök oss bara om du känner dig helt frisk!

Antal besökare och avstånd

Medarbetarna i vår reception räknar antalet besökare så att alla ska kunna hålla ordentligt avstånd till varandra i utställningarna. Våra utställningslokaler är rymliga och det blir sällan trångt mellan besökare.

Vi uppmanar alla besökare att hålla avstånd till personalen och till andra besökare. För att påminna om detta, finns skyltar med information om att hålla avstånd till andra på flera ställen i huset. På vissa ställen där det lätt samlas fler människor finns avståndsmarkeringar i golvet. Vi påminner och informerar också muntligen våra besökare om att hålla avstånd. Plexiglas finns mellan personal och besökare i receptionen, butiken och kaféet.

Nya städrutiner

Vi städar dagligen och alla ytor som besökare kan tänkas röra vid desinficeras flera gånger dagligen.

Handsprit

I våra lokaler har vi ett flertal stationer för handsprit, att använda för alla besökare. Du hittar spritstationer på varje våningsplan på Regionmuseet, samt i Kristianstads konsthall och Filmmuseet.

Handsprit finns självklart också i vårt kafé.

Personalen

Våra medarbetare uppmanas att arbeta hemma. De som behöver vara på plats uppmanas hålla avstånd till varandra och till våra besökare. Även för medarbetarna finns handsprit och vi desinficerar ytor som ofta berörs.

Regionmuseet i Skåne följer utvecklingen noga och ber vår publik att hjälpa oss i arbetet för ett säkert, tryggt och trevligt besök för alla. Håll ut. Håll avstånd.

Inställda aktiviteter

Följande kommande aktiviteter är inställda.

Inställd: Lunchvisning

Inställd.